21 Mart 2016 Pazartesi


Cheese in the Trap Konusu ve Yorumum 


Merhabalaar

Büyük bir hevesle yayımlanmasını ve bölümlerini birikmesini haftalarca bekleyip en sonunda da dayanamayıp tamamı yayınlanmadan izlemeye başladığım bir diziyle tekrar karşınızdayım sevgili okurlarım...

Bugün size tanıtıp yorumlayacağım dizi çooook konuşulan ve webtoon uyarlaması -ha bu arada daha bitmemiş webtoon-  olan; oyuncuları mükemmel bir şekilde seçilen ama finalde bizi tam anlamıyla hayal kırıklığına uğratan Cheese in the Trap
 

 
Önce dizi künyesiyle başlayalım:
 
Tür: Romantik- Komedi
Bölüm sayısı: 16
Yayınlanan kanal: tvN
Konusu:Üniversite öğrencisi Hong-Seol (Kim Go-Eun) ve okulun en popüler öğrencisi Yoo-Jung (Park Hae Jin) ’un arasındaki hassas ilişkiyi konu alıyor. Hong-Seol ise oldukça fakir bir aileden gelmektedir ve ailesini geçindirmek için part-time işi yapmaktadır. Yoo-Jung iyi görünümlü, derslerinde başarılı, atletik ve nazik bir kişiliğe sahiptir. Ama karanlık bir tarafı var.
 
B\N: Dizinin klişeye kaçmayan bir konusun ve işlenişin olduğunu, insanı içine çeken bir gizemin olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
 
Oyuncular:
Park Hae Jin - Yoo Jung
 
 Kim Go Eun - Hong Seul
 
Seo Kang Joon  - Baek İn Ho
 
Lee Sung Kyung - Baek İn Ha



 
Nam Joo Hyuk - Kwon Eun Taek
 
Park Min Ji - Jang Bora
 
diğer karakterler

 
- DİKKAT BURADAN SONRASI SPOİLER İÇEREBİLİR.- 
 
Bu diziyi kendi açımdan yorumlarsam başlarda -nereden baksan 10 bölüm falan- çooook güzel giden ve gerçekten çok ilgimi çeken bir diziydi, gerek oyuncularıyla (başrollerden tutun da tüm yan rollere kadar gerçekten iyi iş çıkaran bir kadroydu) gerek konusuyla. Bu arada oyunculardan karakterlerini en sevdiklerim Bora ve İnha' ydı. İn ha  her ne kadar sinir bozucu olsa da beni kendine hayran bırakmayı başardı.. Bora ise tam benim kafadan çok tezcanlı ve dobra..
 
Gerçekten tüm bölümlerini sıkılmadan izledim ama -yine bunu çoğunuz fark etmiştir- bir yerden sonra başrol erkeğin kim olduğunu anlayamıyorsunuz, İn Ho nun kız ile iletişimi daha fazla ve sahneleri daha çok. Yoo Jung 'un çekilen -bakın ÇEKİLEN- sahnelerini kesmişler yada tamamen atmışlar. Bu çok büyük bir haksızlık ve oyuncuya yapılan büyük bir saygısızlık bence. Ayrıca orijinal yazar- webtoon yazarı- da senarist-yönetmen-yapımcı üçlüsünden nasibini almış bulunmakta. Yazar 6.bölümden sonra kendisiyle hiç iletişime geçilmediğini dile getiriyor. Tamam illa her eklemeyi çıkartmayı ona danışmalarına gerek yok ama en azından azıcık da olsa bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Aahhh unutmadan bizi en çok üzense Yoo Jung'un sahnelerinin kesilmesinin yanında, geçmişini ve iç dünyasının bize verilmemesi,  onun hep yanlış ve kötü adam olarak anlaşılması.. Oysaki onun böyle davranmasının da bir sebebi var ama değil mi? 
 
Şimdi gelelim finale....Finali de çok konuşulan bir dizi oldu Cheese in the Trap... Koreli senaristler yine bir diziyi finalinde batırdı. Ve asıl merak ettiğimiz kısmı son birkaç dakikaya sığdırdı. Herkesin aradan geçen bir kaç yıldan sonra nasıl olduğunu gösterdi ama Yoo Jung'un -ki o mu belli bile değil- sadece sırtını gösterdi.
Heyecandan hepsini -yazmam gerekenleri- yazdım mı emin değilim ama olsun o kadar..
 
 

 

 

 
(bir kaç tane hoşuma giden ve dizinin finaline dair yorumu da eklemek istedim)
 
 
Ayrıca yapımcı özel bir bölüm yayınlayacaklarını, bu bölümde 1'de 16'ya kadar olan önemli sahneleri ve montajda kesilen yerleri de koyacaklarını açıklamış; umarım öyle olur.
Tam olarak  aşağıdaki linke tıklayıp özel bölümü de izleyebilirsiniz.
 
 
Ahh bu arada webtoonu bulursam okumaya karar verdim bakalım gerçekte konusu nasılmış.
(şu linke tıklayarak webtoonun İngilizcesine ve bu linke tıklayarak da Türkçesini okuyabilirsiniz.)
 
Şu linke tıklayarak da dizinin repliklerine ulaşabilirsiniz
 
Siz dizi ve finali hakkında neler düşünüyorsunuz?
Görüşlerinizi benimle paylaşın
Aşağıya yorum bırakmayı unutmayın
...Esen ve bizimle kalın...
miss iKON
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder